Колекционни поредици > Лимитирана златна колекция „История на златото“

Лимитирана златна колекция „История на златото“С тайни, приключения, факти и легенди е обвита историята на златото. Откак свят светува благородният метал вълнува въображението на хората. В Древността към златото са привлечени цивилизации по целия свят, без тези цивилизации някога да са осъществявали контакт помежду си. Заради красотата и неразрушимостта си, навсякъде златото е символ на слънцето, на божественото просветление, на чистота, безсмъртие и мъдрост.

Българска монетна къща с гордост представя забележителната лимитирана колекция от златни кюлчета, отвеждаща на пътешествие във времето и до всички краища на света. Хиляди години, събрани в невероятна поредица за съкровища от България и света, за Древен Египет и Лидия, Римската империя и Византия, потънали кораби и арабски приказки, алхимици и конкистадори, златотърсачи и монарси, архитекти и инженери...

Всяко от кюлчетата е изработено във висше, мат-гланцово качество от чисто злато, проба 999,9/1000 с тегло 0,31 г и размери 15,2/8,6 мм. В духа на прелюбопитната история на златото и неговите тайни, кюлчетата притежават свои „скрити“ текстове. За първи път, със съвършена лазерна технология, по канта се гравира микротекст с размер две десети от милиметъра. Разбира се, първото кюлче е посветено на златния шедьовър на ювелирното изкуство, открит в българските земи – Нике от Варна.

Тиражът на пълните колекции е ограничен до 5000.

За всяка колекция, с доставката на шестото кюлче, след като сте закупили първите пет, ще получите подарък масивна дървена кутия. С последната доставка ще получите поименно свидетелство за собственост.

Цена на кюлче: 70 лв. с вкл. ДДС

Доставка: Съгласно публикуваните общи условия.
До изчерпване на тиража няма ограничение в броя заявки от един клиент.Интерес за Вас ще представлява и: