Специални медални емисии > Специална медална емисия "Българското европредседателство"

Специална медална емисия "Българското европредседателство"Заставането начело на Съвета на Европейския съюз е инвестиция в развитието на знанието, способностите и самочувствието на българската нация.

Българското европредседателство е излючително значим и паметен момент в съвременността ни. Страната ни заема за първи път престижната позиция да оглави ключовите политически структури на Стария континет.

На 1 януари 2018 г. България поема отговорността за общите решения на Съвета на Европейския съюз във всички аспекти от неговата работа. Българското председателство има шест месеца да работи активно по приоритетите си. Всъщност България е в съпредседателство от юни 2017 г., откогато начело на Съвета е Естония и ще остане в управляващото трио и през втората половина на 2018, когато ще председателства Австрия. Следващото ни европредседателство е след повеч от 10 години.

По този значим национален повод Българска монетна къща, съвместно с Глобал коинс енд медалс, създаде първата българска възпоменателна медална емисия, съчетала злато, сребро, мед и брилянти. Емисията е отсечена във висше, мат-гланцово качество и е с нанесено прецизно оцветяване. Върху флага са инкрустирани 12 брилянта с по 56 фасета.

Технически параметри
Метал ядро: сребро, проба 99999 с оцветяване и 12 брилянта с 56 фасета всеки
Метал ринг: мед, проба 999/1000 с позлатяване
Качество: мат-гланцово
Общо тегло: 16 гр
Диаметър: 40 мм

Цена: 299 лв. с вкл. сертификат и индивидуална кутийка

Доставка: Съгласно публикуваните общи условия.
До изчерпване на тиража няма ограничение в броя заявени медални емисии от един клиент.Интерес за Вас ще представлява и: