Колекционни поредици > Колекционна поредица "Великите битки на България"

Колекционна поредица "Великите битки на България"


● Исторически значим мотив
● Дигитално оцветяване
● Впечатляващ размер
● Висше монетно качество мат-гланц


През вековете тежки изпитания и трудни битки са изковали българската бойна слава. Смелостта и мъжеството на нашите воини многократно са смайвали противника и са впечатлявали цяла Европа. Удържаните победи са величави подвизи, повратни точки, променили българските съдбини. С чувство на гордост и патриотичен дух Българска монетна къща представя специалните възпоменателни емисии „Шипченска битка“ и „Обсадата на Константинопол“. Те поставят началото на колекцията „Великите битки на България“, която отдава почит на военния талант, на безграничната храброст на родната войска и на далновидността на нейните пълководци.

В поредицата „Великите битки на България“ са събрани осем от най-значимите и паметни победи на българските бойци. Всяка от тях е отсечена от сребро, проба 333/1000, във висше, мат-гланцово качество. Изключителният художествен мотив е разгърнат на диаметър от цели 45 мм, като той съчетава пластика във висок релеф и авторски художествен акварел. Централните фигури изпъкват, подчертани от красотата на акварела, който е претворен със селективно нанасяне на дигитално оцветяване, реализирано по последни технологии в студиото на Българска монетна къща.

Абонамент:
Със закупуването на „Шипченска битка“ или „Битката при Ахелой“ Вие си гарантирате правото да получите всичките осем възпоменателни медални емисии от колекцията. Доставките се извършват през четири седмици, без да е необходима допълнителна заявка. Вашият абонамент има предимство пред доставките, свързани със закупуване на единични медални емисии.

Всички абонати получават безплатно:
1. Сертификат за автентичност с всяка медална емисия.
2. Документ за собственост на колекцията.
3. Луксозна опаковка с места за всяка медална емисия.

Технически параметри:
Метал: сребро, проба 333/1000
Качество: висше, мат-гланц
Дигитално оцветяване
Диаметър: 45 мм
Тираж на пълните колекции: 5000 бр.

Цена на всяка една от емисиите: 59,90 лв.
Цена за едновременно закупуване на стартовите емисии
„Шипченска битка“ и „Битката при Ахелой“: 99,80 лв.

Доставка: Съгласно публикуваните общи условия.
До изчерпване на тиража няма ограничение в броя заявени медални емисии от един клиент.Интерес за Вас ще представлява и: