Колекционни поредици > Златна колекция "Велика България"

Златна колекция "Велика България"


● Първата българска златна колекция
● Историческа значимост
● Инвестиционна ценност от 24-каратово злато
● Висше монетно качество мат-гланц


„Велика България“ е дълго чакана златна колекция. Първа по рода си, тя събира най-значимите личности и събития от славната история на България и ни помага да съхраним спомена за тях. Какво по-ценно от това да инвестираш и да предадеш родните ценности на поколенията чрез чисто злато.

Първата българска златна колекция „Велика България“ съдържа четири златни кюлчета и две възпоменателни медални емисии. На кюлчета са увековечени Апостолът на свободата – Васил Левски, покровителят на българския народ Св. Иван Рилски, основателят на България – великият пълководец и държавник хан Аспарух, и духовникът и народен будител – отец Паисий Хилендарски. Всяко кюлче е отсечено във висше монетно качество мат-гланц от половин грам най-чисто злато, проба 999,9/1000 с размери 15,2 х 8,6 мм.

През 2017 година се навършват годишнини от бележити български военни победи – 1100 години от великолепната победа на българите над Византия и 1300 години от спасяването на християнска Европа от нашествието на арабите. Двете възпоменателни медални емисии „Цар Симеон Велики“ и „Хан Тервел“ са отсечени от злато, проба 585/1000, във висше, мат-гланцово качество. Теглото на всяка медална емисия е 2 грама, а диаметърът й – 18 мм.

Вие ще получите като подарък първия мултимедиен интерактивен блистер за съхранение на Вашата колекция, с вграден цветен дисплей, на който се прожектира специално разработен филм, посветен на величието на България. Също така като подарък ще получите и позлатена плочка с карта, изобразяваща България на три морета от времето на цар Иван Асен II. Тя е изработена от мед, проба 999/1000 с масивно покритие от чисто злато. Специалния блистер и позлатената плочка ще получите след закупуването на четирите кюлчета и двете медални емисии с шестата, последна доставката от колекцията - възпоменателната медална емисия „Хан Тервел“.

Абонамент:
Със закупуването на кюлче „Васил Левски“ Вие си гарантирате правото да получавате с приоритет кюлчетата и медалните емисии от колекцията. Доставките се извършват през четири седмици, без да е необходима допълнителна заявка. Вашият абонамент има предимство пред доставките, свързани със закупуване на единични медални емисии.

Технически параметри на всяко от кюлчетата:
Метал: злато, проба 999,9/1000
Качество: висше, мат-гланц
Тегло: 1/2 гр
Размери: 15,2 мм/ 8,6 мм
Тираж: 5000


Технически параметри на всяка от медалните емисии:
Метал: злато, проба 585/1000
Качество: висше, мат-гланц
Тегло: 2 гр
Диаметър: 18 мм
Тираж: 5000

Цена на всяко кюлче: 99,90 лв.
Цена за всяка медална емисия: 192 лв.

Доставка: Съгласно публикуваните общи условия. До изчерпване на тиража няма ограничение в броя заявени продукти от един клиент.Интерес за Вас ще представлява и: