Колекционни поредици > Колекционна поредица "Бележити българи"

Колекционна поредица "Бележити българи"


● Покритие от чисто злато
● Висше качество на отсичане
● Строго лимитиран тираж на пълните колекции
● Кутия-подарък за съхранение на медалните емисии


Колекционната поредица отдава почит на нашите велики сънародници и съхранява тяхното дело за поколенията. Отделните възпоменателни медални емисии са посветени на бележити българи от различни епохи, от различни краища на страната, на различна възраст, обединени от любовта си към Отечеството и приноса си към него.

Гърбът на медалните емисии е общ за колекцията. На него са изобразени лъв върху щит и лавров венец и е изписано името на поредицата „Бележити българи“. На лицето има портрет на личността и предмети, свързани с дейността й. Емисиите са изработени във висше монетно качество мат-гланц в Монетен двор ЕАД по поръчка на Българска монетна къща.

Началото:
Първата медална емисия от колекцията е посветена на Апостола на свободата Васил Левски.

Абонамент:
Със закупуването на възпоменателната медална емисия „Васил Левски" Вие си гарантирате правото да получавате и всички следващи медални емисии от колекцията. Доставките се извършват на всеки четири седмици, без да е необходима допълнителна заявка. Абонатите имат предимство пред клиентите, закупуващи единични медални емисии. Можете винаги временно да преустановите или окончателно да прекратите своя абонамент.

Всички абонати на колекцията "Бележити българи" получават безплатно:
1. Сертификат за автентичност с всяка медална емисия.
2. Документ за собственост на колекцията.
3. Луксозна дървена кутия с вътрешност от кадифе и места за всяка медална емисия, както и за сертификатите, която се получава с емисията, посветена на Кольо Фичето.

Технически параметри:
Метал: мед, проба 999/1000, с покритие от злато, проба 999/1000
Качество: висше, мат-гланц
Диаметър: 40 мм
Тираж на пълните колекции: 3000 бр.

Цена на всяка медална емисия от колекцията 36,00 лв.Интерес за Вас ще представлява и: